HEARING om DAGSKRITIK

mars 22, 2016

lock-3

Recensionen är viktig för många – för publiken och konsten, men också för konstnärer i alla konstarter, för förlag, muséer, teatrar , gallerier, för det offentliga samtalet, för marknaderna och för kritikerna själva förstås, som gjort den till sin konst och önskar den till levebröd. Kom och diskutera dagkritikens villkor och möjligheter. Vad saknar vi i och vad önskar vi av kritiken? Vilka är problemen dagskritiken står inför? Var med och formulera KRITIKLABBETS frågeställningar!

Lördagen den 14 maj arrangerar KRITIKLABBET en hearing där företrädare för kulturlivet vittnar om de problem de, från sina skilda utsiktspunkter, ser att dagskritiken står inför. Förläggare, scenkonstproducenter, gallerister, konstnärer, författare och artister, liksom – förstås – kritikens egna företrädare ger sina perspektiv. Därefter samlas vi i tre grupper för att ”brainstorma” fram frågeställningar för KRITKLABBET att ta sig an till hösten.

HEARINGEN äger rum i Bonnierhuset, Sveavägen 56 i Stockholm, mellan kl. 13.00-17.00.

Vill du vara med på HEARINGEN? Anmäl ditt intresse till kritiklabbet@gmail.com Ange ”Hearing” i ämnesraden. Obs! Lokalen rymmer bara 50 personer. Om anmälningarna blir för många satsar vi på representativitet bland deltagarna.

Postad under: Verksamhetsflöde

Kommentarer inaktiverade.