Koreografikritikverkstad

september 27, 2016

Framtiden kommer att vara koreograferad. Det är det enda som kanske kan sägas med någon större säkerhet. Osäkrare är formen för framtidens koreografikritik. MDT, Dansens Hus och Kritiklabbet samarbetar för att utforska nya former för att kritiskt förhålla sig till och förmedla sceniska verk och koreografiska praktiker inom samtidsdansen. Experimenterandet står i fokus i en önskan att kreativt kunna dra nytta av misstagen. Vi är på jakt efter koreografikritiska inlägg som bjuder upp och bjuder motstånd. Förhoppningen är att vi alla lär oss något nytt och kommer ihåg något som vi kanske glömt. Upplägget är enkelt. De medverkande ser två föreställningar på Dansens Hus och en föreställning och en festival på MDT. Efter varje tillfälle skriver ni, enligt experimentella riktlinjer som ges i förhand, en recension som inom några få dagar publiceras och diskuteras igrupp under handledning av Danjel Andersson (MDT) och Axel Andersson (Kritiklabbet).

Ansök om att vara del av Koreografikritikverkstad genom att skicka ett mail till redaktionen@kritiklabbet.se (skriv ”Koreografikritikverkstad” i ämnesraden). Deadline är 10 oktober. Skriv lite om dig själv, dina erfarenhet som skribent och ditt förhållande tillsamtidsdansen. Vi söker er som vill prova på koreografikritik. Du får gärna ha en bakgrund inom kritiken eller dansen, men viktigare är en nyfikenhet infördansen och dig själv. Antalet platser är begränsade. De som deltar förväntas medverka vid alla tillfällen. Medverkan kostar inget. Koreografikritikverkstad är ett samarbete mellan Dansens Hus, MDT och Kritiklabbet.

mdt 
      dansens-hus          logo_kritiklabbet_svart

Tillfällen:

1) Introduktion av Annelie Gardell och Danjel Andersson,  21 okt, kl 18:00-18:30 på Dansens Hus kontor, Wallingatan 21 & Mette Ingvartsens ”7 Pleasures” kl 19:00 på Dansens Hus, Banhusgatan 14. Mera info >>

2) Textmöte för Ingvartsen, 28 okt kl 15:00-17:00 på Dansens Hus, Wallingatan 21.

3) Andra föreställningen, Mårten Spångberg ”Natten”, 3, 4, eller 6 nov, på MDT,
Slupskjulsvägen 30,Skeppsholmen. Mera info >>

4) Textmöte för Spångberg, 8 nov  kl 15:00-17:00, MDT,
Slupskjulsvägen 30, Skeppsholmen.

5) Tredje föreställning: Cullbergbaletten, ”Protagonist”, 23 nov kl 19:00, på DansensHus, Banhusgatan 14. Mera info >>

6) Tredje textmöte, 28 nov kl 15:00-17:00, Kritiklabbet lokal, Sveavägen 56

7) Fjärde föreställningen: Festival ”Yeah! Antoher fine selection”, 30 nov – 3dec, MDT,
Slupskjulsvägen 30, Skeppsholmen. Mera info >>

8) Fjärde och avslutande textmöte 5 dec kl 15:00-17:00, MDT,
Slupskjulsvägen 30, Skeppsholmen.

 

Postad under: Verksamhetsflöde

Kommentarer inaktiverade.