Praktisera på Kritiklabbet 2017!

januari 10, 2017

Det finns fortfarande några få platser kvar för att praktisera vid Kritiklabbet i vår. Sprid ordet! Eller så kanske det är precis dig som vi söker? Du som vill utveckla ditt kritiska skrivande och som vill medverka i utvecklingen av nya plattformer för framtidens kritik? Kritiklabbet är ett initiativ av, med och för kritiker som finansieras av Bonniers men som arbetar under redaktionell frihet. Labbets syfte är att ge upphov till nya teknik- och affärsmodeller för kritiken. Vi experimenterar med kritiken som konstart för att undersöka hur denna typ av tänkande kan återuppfinnas i en tid där publiceringssätten för kulturreflektioner, i synnerhet kritiken, förändras. På Kritiklabbet tror vi inte att det går att lösa frågan om vad framtidens kritik kommer att vara i isolering från frågan om på vilka plattformar den kommer att finnas och vem som ska betala för dem. Praktikanterna på labbet producerar kritik under handledning av våra redaktörer och får själva vara med i experimenterandet för att skapa kritikens framtida hemvister. Labbet är på en och samma gång en skola och en möjlighet för den som vill skapa kritiska reflektioner och bidra till att det också i kommande tider går att göra detta på en professionell nivå. På labbet möts kritiker, akademiker och affärsmänniskor i ett vilt, spännande och ständigt pågående samtal om offentligheten, kulturen, uppmärksamheten och allt annat som hör fältets utveckling till. Det är våra praktikanter som konkret utgör denna framtid. Läs mer här.

Postad under: Verksamhetsflöde

Kommentarer inaktiverade.