Tova Gerge resident på Kritiklabbet

september 04, 2017

 

Kritiklabbet har det stora nöjet att välkomna Tova Gerge som i september och oktober innehar labbets kritikerresidens.

 

Residensprojektet utgår från konstens och kritikens ömsesidiga relation. Tova kommer att söka efter denna relations insida genom skrivande, samtal och intervjuer kring konstnärers fantasier om kritikens makt. Projektet föreslår ett synliggörande av konstnärers kritikreception, och en undersökning av ”kritikern” som en delvis fantiserad gestalt.

 

Tova Gerge är författare och scenkonstnär. Makt, kroppspolitik och subversiv intimitet är återkommande teman i hennes verk. Hon är en del av scenkonstkollektivet Nyxxx och det feministiska plattformsförlaget Dockhaveri. Gerge är författare till Manualen (2009, med Athena Farrokhzad) och Rakel delat med tio (2012). Under hösten 2018 kommer romanen Pojken på Albert Bonniers förlag.

 

Följ Tovas arbete på hennes arbetsdagbok!

 

 

Postad under: Verksamhetsflöde

Kommentarer inaktiverade.