Koreografikritikverkstad. Is back.

oktober 11, 2017
Nu gör vi det igen. Vi ser tre föreställningar och ställer väsentliga frågor kring kritik, text och koreografi. Vi gör fel, gör om, gör fel igen, så som en klok typ föreslog. Vi kommer gå på Weld, på MDT och på Dansens hus och letar efter ett okänt sätt att skriva, ta oss an eller angripa hur vi läser, producerar och tänker kring samtida dans på ett expanderat koreografiskt fält. Förutom att detta är viktigt är det sjukt kul. Kostar ingenting och belönas med livet.
 
Vi som arrangerar är Kritiklabbet och MDT och vi gör detta som ett pågående projekt och vi publicerar alla texter här: https://koreografikritikverkstad.wordpress.com/

 

Vi antar ca 8-10 personer och deltagandet är som sagt gratis, men obligatoriskt. Alla som är med skall gå på allt.

 

Info in English. This is an open call for participation in Koreografikritikverkstad, a workshop on choreography and criticism and we normally do it twice a year and every second time in Swedish and in sort of English. This time its in Swedish, but stay tuned!

 

Ansök om att vara del av Koreografikritikverkstad genom att skicka ett mail till redaktionen@kritiklabbet.se (skriv ”Koreografikritikverkstad” i ämnesraden). Deadline är 20 oktober. Skriv lite om dig själv, dina erfarenhet som skribent och ditt förhållande till samtidsdansen. Vi söker er som vill prova på koreografikritik. Du får gärna ha en bakgrund inom kritiken eller dansen, men viktigare är en nyfikenhet inför dansen och dig själv.
 
Vi ses:

24 oktober på Weld och ser Phoenix av Weld Company + Rebecka Stillman

Introduktionsmöte och föreställning. Vi ses kl. 17.00 föreställning kl. 19.00

27 oktober har vi textmöte 15.00-17.00 på Weld

9 november Dansens Hus och ser Dimitris Papaioannou ”The Great Tamer” kl. 19.00

11 november har vi textmöte på TBA kl. 12.00-15.00

17 november på MDT och ser Peter ”Peter” kl. 20.00

22 november har vi textmöte på MDT kl. 15.00-17.00

 

Postad under: Verksamhetsflöde

Kommentarer inaktiverade.