Lasse Garoff ny resident på Kritiklabbet under april

mars 19, 2018

Kritiklabbet är mycket glada över att kunna meddela att vi får en ny resident på labbet (den fjärde!). Lasse Garoff, bosatt i Helsingfors, har arbetat med att skriva kritik sedan 2003. Hans främsta fokus ligger på teater, litteratur och bildkonst, med en förkärlek för seriealbum och populärkultur. Under sitt residens vid labbet kommer Lasse att utforska vilka möjligheter ett kollaborativt skrivande öppnar för kritiken av konstnärliga uttryck, till exempel med tillämpningar av liknande ”devisingmetoder” som har etablerats inom scenkonsten. Som skribent är Lasse intresserad av att utforska en kritik som strävar bortom sin utvärderande funktion, och istället reflekterar kring de avtryck som kulturella produkter lämnar i samhället och vice versa.

 

Lasse har skrivit främst för den finlandssvenska kultur- och samhällstidskriften Ny Tid, och även producerat pilotsäsongen av dramatikerföreningen Labbets podcast, med temat Teaterkritik. Den går att lyssna på här

 

Redaktionen

 

 

Postad under: Verksamhetsflöde

Kommentarer inaktiverade.