Helen Korpak ny resident på Kritiklabbet under maj

april 24, 2018

Kritiklabbet har haft den stora förmånen att välkomna tre stycken finlandssvenska kritikerresidenter, vid sidan av svenska Tova Gerge, sedan våren 2017: Ylva Perera, Hanna Ylöstalo och Lasse Garoff. Alla residenter har på många sätt berikat arbetet på labbet, och varit fint sällskap! Under maj kommer vår fjärde och sista resident från Finland innan vi stänger igen våra portar. Helen Korpak är helsingforsare som nu i vår firar sju år som kritiker trots att hon egentligen är utbildad fotograf. Hon skriver om konst för Hufvudstadsbladet, och frilansar som skribent på svenska och engelska. I Helsingfors driver hon tillsammans med tre andra konstnärer konstutrymmet Kosminen, som är en blandning av galleri, arbetsrum, bokbutik och bibliotek. Till hennes övriga projekt hör den hittills sporadiskt utgivna podcasten Lite Problematisk samt utgivning av zines.

 

Under vistelsen på Kritiklabbet kommer Helen att förkovra sig i relationen mellan konstkritik och kritik av konstinstitutioner med avsikt att producera en serie kolumner. Vi uppmanar er alla att ta del av hennes arbete på denna sida.

 

Redaktionen

 

Postad under: Verksamhetsflöde

Kommentarer inaktiverade.