Kritiklabbets experiment, del 3: Svenskt kritiskt arkiv

maj 22, 2018

Kritiklabbet utvärderar några av sina experiment i en serie enkla Youtubefilmer. Först ut var poesikritiksajten Örnen och Kråkan. I den andra filmen pratade vi om tidningen The Last Mass Mail som producerades på Supermarket Art Fair 2018. Nu har turen kommit till vår idé om ett Svenskt kritiskt arkiv efter wiki-modell. Med och samtalar är Magnus William-Olsson och Axel Andersson.

 

Svenskt kritiskt arkiv (SKA) är ett förslag för att med små medel bygga upp ett tillgängligt arkiv över kritiska texter som tillsammans skapar en överblick av den kritiska receptionen av verk, konstnärskap och institutioner förr och nu. Den grundläggande idén är att skribenter, redaktörer på tidningar, tidskrifter och hemsidor, samt tredje parter ska lägga upp tidigare publicerade kritiska texter som de äger upphovsrätten till i ett arkiv av wiki‐modell. På så vis fortsätter de att vara tillgängliga även när deras omedelbara aktualitet är över.

 

Postad under: Verksamhetsflöde

Kommentarer inaktiverade.