Konstsamtal – två kritiker om ett verk (Region Halland)

april 05, 2019

Under 2018 beställde Region Halland två kritiska samtal av två utvalda böcker skrivna av halländska författare. En utlysning gjordes i regionen och ett antal författare sände in sina böcker i hopp om att de skulle bli föremål för något av samtalen. Kritiklabbets redaktion gjorde en självständig och noggrann prövning av insända böcker och valde ut två av dem. De två böckerna var

 

Krystallia Sakellarious Denna bok tillhör Krystallia S: insidor/utsidor samt Annika Bengtssons Såren som aldrig läker.

 

Kritiklabbet/Örnen och Kråkan valde självständigt ut två kritiker att kritiskt läsa och därefter offentlig samtala om de två böckerna.

 

Det första samtalet ägde rum på Kulturhuset Kommedianten i Varberg onsdagen den 28 november. De två av Kritiklabbet/Örnen och Kråkan utvalda kritikerna var Åsa Elieson och Felicia Stenroth. Samtalsledare är Magnus William-Olsson. Föremål för samtalet är Denna bok tillhör Krystallia S: insidor/utsidor: Vi beklagar ljudkvalitén på inspelningen:

 

 

 

Det andra samtalet ägde rum den 3 december i Laholm. De två av Kritiklabbet utvalda kritikerna som samtalar är Jörgen Gassilewski och Cilla Nauman. Samtalsledare är Magnus William-Olsson. Föremål för samtalet: Såren som aldrig läker.

 

Postad under: Verksamhetsflöde

Kommentarer inaktiverade.