Skriftserie om kritik nu på nätet

juni 08, 2020

Det går nu att ladda ner de hittills tolv volymerna i skriftserien skapad av Fria Seminariet i Litterär Kritik (FSL) och förlaget Ariel, tillsammans med särtrycket ”Seminariet som tankeform” av Magnus William-Olsson. Länken är www.skriftserien.se och allt är gratis.

 

Kritiklabbet initierades 2016 av FSL och labbets verksamhet har på många och positiva sätt varit färgat av dess ursprung. En av volymerna (no 9) i skriftserien, Framtidens kritik: två essäer, av Axel Andersson och Alexander Svedberg var resultatet av arbete som till stor del skedde inom Kritiklabbets regi. FSL genomförde också en serie föreläsningar och seminariet på temat ”Kritiken i den nya offentligheten” på labbet som samlades i en antologi med samma namn (volym 11 i skriftserien). I antologin medverkar Axel Andersson, Marcia Sá Cavalcante Schuback, Pamela Schultz Nybacka, Jesper Olsson, Leif Dahlberg, Carin Franzén, Lars-Erik Hjertström Lappalainen, Tatjana Brandt, Anneli Dufva och Magnus William-Olsson.

 

Det är med stor glädje som Kritiklabbet nu kan meddela att skriftserien finns digitaliserad och tillgänglig. En del av titlarna har sedan länge varit slutsålda och många används som kurslitteratur på högskolor och universitet. Nu kommer det finnas ett klicktryck bort för alla; lärare, studenter, kritiker, intresserad allmänhet, som är nyfikna i att fördjupa sig i ämnet litterär kritik.

Postad under: Verksamhetsflöde

Kommentarer inaktiverade.