Konstoffentlighet i huvudet

oktober 15, 2021

Den offentliga konsten är den vi lever med, i vår vardag, med hela vårt batteri av känsloförnimmelser, även när vi inte är medvetna om att det är just konst som står framför oss, som omger oss. Men hur kan kritiken förhålla sig till ett sådant komplext varande med konsten? Konstkritikern Lars-Erik Hjertström Lappalainen har för Kritiklabbets tagit sig an uppgiften att fundera över detta i kritikljudverket Vibrationer. Om det offentliga i offentliga verk. Han möts där i ett samtal med konstnären Dan Fröberg konsten i förhållande till konst och offentlighet i Halmstad. Vibrationen är en del av Kritiklabbets projekt ”Kritikfåran” som utforska nya riktningar inom kritiken, samt Kritikfestival Halland. Lyssna på det här:

 

Postad under: Verkflöde

Kommentarer inaktiverade.