VADDÅ LJUDBOK?

februari 08, 2024
Illustrerar artikel

Kritiklabbets projekt Den lyssnande kritiken fick nyligen en spinoff i ett dubbelnummer av tidskriften Kritiker Med anledning därav anordnade Kritiklabbet i samarbete med Kritiker en heldag om ljudboken på Tranströmerbiblioteket den 28 januari 2024. Under dagen hölls två samtal vilka kan avlyssnas i länkarna nedan.

 

 

 

HUR FÖRÄNDRAR LJUDBOKEN BIBLIOTEKEN OCH LITTERATURENS ROLL I SAMHÄLLET?

 

Ett samtal om ljudbokens roll i ett samhälleligt perspektiv. Vad den innebär för hur vi har och lever med litteratur i våra vardagsliv. Vilken roll den har i litteraturens ekonomier och vad den innebär för biblioteken? Erik Wikberg har just för Kulturrådets räkning färdigställt en översyn av litteraturstödet som tar hänsyn till ljudböckernas nya ställning. Rapporten är en viktig grund och utgångspunkt för samtalet. Medverkande: Petter Södrin, enhetschef för Medier och logistik på Stockholms Stadsbibliotek, och Åsa Anesäter, jurist på Sveriges Författarförbund, Erik Wikberg chef för House of Innovation på Handelshögskolan och Sveriges kanske främsta litteraturekonom, samt Magnus William-Olsson från Kritiklabbet som modererar.

 

 

 

 

VAD INNEBÄR DET ATT LYSSNA?

 

Samtal med tonsättarna Sol Andersson och Erik Peters om vad man egentligen gör när man lyssnar på ljud. Moderator: författaren Erik Lindman Mata. Dessutom poesi av och med poeten Michaela Persson. Den 28 jan 2024 anordnade Kritiklabbet, tidskriften Kritiker och Tranströmerbiblioteket en heldag om ljudboken med anledning av att tidskriften Kritiker utkommit med sitt ljudboksnummer (gäst.red Erik Lindman Mata och Fredik Nyberg). I detta samtal hörs, utöver den ene redaktören, två av bidragsgivarna, tonsättarna Sol Andersson och Erik Peters.

 

 

 

 

Postad under: Okategoriserade

Kommentarer inaktiverade.